În plin sezon al virozelor, Caraş-Severin este în impas de vaccin antigripal: DSP nu mai are nicio doză pe stoc

Direcţia de Sănătate Publică a judeţului Caraş-Severin nu mai dispune de nicio doză de vaccin antigripal, a transmis pentru Radio Reşiţa şeful DSP Dan Miloş.

Conform acestuia, în judeţ au ajuns peste 6.165 de doze, care au fost repartizate imediat medicilor de familie. Prioritate la vaccinare au avut persoanele vârstnice aflate în instituţiile de îngrijire, personalul de la serviciul de ambulanţă, cel medico – sanitar şi auxiliar din spitale şi copii. Potrivit statisticilor, existente la nivelul Direcţiei de Sănătate Publică, conducerea nu cunoaşte în momentul de faţă dacă medicii de familie mai au sau nu în cabinete una sau mai multe doze, a transmis Dan Miloş, cert este că la nivelul instituţiei pe care o reprezintă nu mai există nicio doză pe stoc.

Odată cu vremea rece numărul virozelor a crescut, dar nu au fost semnalate decât cazuri de gripă sezonieră, a mai spus Dan Miloş. În Caraş-Severin a fost înregistrat până astăzi un singur caz care a necesitat internarea în spital, dar persoana este spre bine, a mai subliniat acesta.

AMintim că, medicii recomandă vaccinarea antigripală mai ales a copiilor, vârstnicilor şi bolnavilor cronici. Potrivit statisticilor, acestea sunt cele mai vulnerabile categorii.

(Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles