Tren încărcat cu motorină, deraiat pe calea ferată

1074

Update ora 9.00

Ministrul Transporturilor, Lucian Șova a convocat Comitetul Ministerial pentru Situații de Urgență Restrâns din cauza accidentului feroviar ce a avut loc în această dimineaţă în Mehedinţi. Trei vagoane ale unui tren privat de marfă au deraiat şi unul s-a răsturnat pe calea ferată între Valea Albă și Simian. Trenul avea 20 de vagoane şi transporta combustibil. Nu sunt victime. Circulația feroviară în zonă este blocată.
Traficul feroviar pe relaţia Craiova – Timişoara se desfăşoară cu transbordare auto între staţiile Drobeta Turnu Severin şi Gârniţa. Transbordarea este asigurată de Compania Națională de Căi Ferate CFR S.A. Echipele de intervenţie ale CFR S.A. acţionează cu un tren de ajutor şi o macara de mare tonaj pentru repunerea pe şină a vagoanelor.
O comisie a AGIFER face o anchetă pentru a stabili cauzele incidentului.

ora 7

Traficul feroviar pe magistrala Timișoara-Bucureşti este întrerupt la această oră din cauza unui accident produs în apropiere de Balota, în Mehedinţi. Un tren care transporta motorină a ieşit de pe şinele de cale ferată. Garnitura este formată din 20 de vagoane, spune Mădălina Viziru, de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie. Din primele informaţii, unul s-a răsturnat, iar alte 3 au deraiat. Nu s-au înregistrat victime. În zonă sunt mobilizaţi poliţişti de la transporturi, pompieri şi angajaţi ai CFR.

Tot în Mehedinți a avut loc în urmă cu puțin timp un accident rutier, soldat cu o victimă, la Strehaia.

(Sebastian Dragomir)