Anul Nou a început fără transport public de călători în orașul de pe Valea Cernei!

Consiliul Local al orașului Băile Herculane a fost convocat astăzi în ședință de îndată pentru a lua în discuție decizia unilaterală a operatorului de transport public de călători de a retrage mijloacele de transport de pe traseu începând cu prima zi a acestui an, Primăria orașului de pe Valea Cernei fiind înștiințată printr-o notificare depusă de operator în 15 decembrie 2017 despre această decizie!

“Principala motivație a operatorului care a fost delegat pentru asigurarea serviciului de transport public de călători în stațiunea Băile Herculane a fost plata unei subvenții de către Consiliul Local pentru serviciile pe care le desfășoară în vederea menținerii acestui serviciu de transport public de călători din Băile Herculane. Conform contractului încheiat cu acesta, nu era prevăzută această subvenție, care este solicitată de către operatorul care desfășoară activitatea de transport local în Băile Herculane. Având în vedere că operatorul a solicitat suspendarea, noi vom rezilia contractul  pentru nerespectarea termenilor contractuali și delegarea către un alt transportator ca să efectueze acest serviciu public!”, ne-a declarat Cristian Miclău – primarul orașului Băile Herculane.

Noul contract va fi semnat în perioada imediat următoare prin negociere directă, având în vedere urgența rezolvării acestei situații și va fi valabil până la desemnarea unui nou operator, prin licitație publică.

Paul-Sever SMADU

Cele mai citite

Related Articles