Ce a putut să facă un polițist cu trandafirii aruncați în calea sicriului Regelui Mihai

Regele Mihai a fost condus sâmbătă, 16 decembrie, pe ultimul drum, sute de mii de români fiind în stradă pentru a-i aduce un ultim omagiu. Printre gesturile emoționante făcute de oameni, s-a aflat și cel al unui polițist.  Ziua de 16 decembrie va rămâne în memoria colectivă ca una dintre cele mai profunde zile din istoria țării noastre.

Pornind de la Palatul Regal, cortegiul funerar a mers la pas pe Calea Victoriei, iar oamenii, așezați de-o parte și de alta a drumului au aruncat cu flori și au aplaudat, plângându-l și omagiindu-l pe Regele Mihai Întâi al României.

Sicriul cu trupul Regelui Mihai a fost urcat pe un afet de tun, iar cortegiul funerar a pornit spre Catedrala Partiarhală.

Printre sutele de imagini emoționante postate pe rețelele de socializare, se află și cea cu un polițist. Fotografia este publicată pe pagina Andreei Diana Tănăsescu, fondatoarea comunității La Blouse Roumaine. “Polițistul care mi-a adus trandafirii Regelui și m-a rugat să-i pun la crucile Eroilor Revoluției din 1989. Azi este 16 decembrie. Au trecut 28 de ani.” – a scris aceasta pe facebook. 

De același autor

Related Articles