[FOTO] „Simfonia lichidă” se descompune

Fântâna cinetică din centrul Reşiţei se degradează tot mai tare. În ultimul an, au fost făcute reparaţii capitale la instalaţii şi angrenaje, dar exteriorul celor două bazine a fost lăsat la urmă, deşi este deteriorat şi stă să cadă. Primarul Ioan Popa cunoaşte situaţia şi spune că fântâna va fi reabilitată complet în primăvara anului viitor.

Citeşte şi: Fântâna cinetică din Reșița – motiv de dispută

„În această primăvară am lucrat în mâruntaiele fântânii cinetice. Am schimbat toate ţevile ruginite, am pus pompe cu comandă pe calculator. În exterior nu am făcut mare lucru. Am curăţat toate braţele de inox, am făcut o igienizare a cuvei şi am schimbat zona verde. În primăvară vom aborda zona dimprejurul fântânii care este foarte degradată. Am bugetat pentru anul 2018 să intervenim şi pe partea exterioară a fântânii”.

Inaugurată la 23 august 1984, fântâna cinetică este opera sculptorului Constantin Lucaci, cea mai frumoasă „simfonie lichidă” din cele 9 fântâni monumentale realizate de maestrul luminii în mai multe oraşe din România: Constanţa, Drobeta Turnu Severin, Vaslui, Brăila, Giurgiu şi Alba lulia.

Citeşte şi: Fântâna noastră „străluşe” din nou

(Sebastian Dragomir)