Castelul Corvinilor este pregătit pentru vizitatori

Castelul Huniazilor / Corvinilor / CorvinestilorCastelul Corvinilor din Hunedoara se redeschide astăzi pentru public, după o perioadă de trei săptămâni în care a fost închis pentru curăţenie generală şi reorganizarea unor săli de expoziţii. “În acest timp, au fost efectuate mai multe îmbunătăţiri în ceea ce priveşte modul de expunere în unele săli ale castelului. Acolo unde s-a impus s-a făcut curăţenie generală. De asemenea, la castel s-a filmat o producţie americană”, a declarat, pentru Agerpres, Bianca Lovasz, directorul Direcţiei Venituri în cadrul Primăriei Hunedoara, în subordinea căreia se află castelul.

Un bilet de intrare în castel costă 20 de lei, iar copiii sub şapte ani beneficiază de gratuitate.

Primul eveniment cultural la castel, după redeschidere, este un recital al sopranei Felicia Filip. Ea va concerta mâine, de la ora 18.00, în Sala Dietei. Manifestarea este organizată de Primăria Municipiului Hunedoara, iar preţul unui bilet la concert este 80 de lei.

Ridicat în secolul al XV-lea de către Ioan de Hunedoara, Castelul Corvinilor este considerat unul dintre cele mai frumoase şi bine păstrate monumente istorice din perioada medievală. Castelul a fost transformat în muzeu în anul 1974.

De același autor

Related Articles