Polițiștii rutieri din Caraș-Severin au depistat doi șoferi care au condus sub influența băuturilor alcoolice, având o concentrație de peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice! Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, vă riscați și libertatea!

Poliția Română desfășoară permanent activități pe toate drumurile publice pentru descurajarea celor care intenționează să conducă sub influența băuturilor alcoolice sau a drogurilor, dar și pentru tragerea la răspundere a celor care încalcă legea și pun în pericol siguranța traficului rutier.

În urma controalelor în trafic, la data de 18 octombrie, polițiștii Biroului Drumuri Naționale și Europene au depistat în zona centrală a municipiului Caransebeș o femeie în vârstă de 27 de ani, din Băile Herculane, aflată sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării acesteia cu aparatul etilotest, a rezultat că avea o concentrație de 1,26 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ieri, un bărbat în vârstă de 50 de ani, din Timiș, a fost depistat de polțiști pe Calea Timișoarei din municipiul Caransebeș, în timp ce conducea un autoturism după ce consumase alcool. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat că acesta avea o concentrațe de 1,16 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Cei în cauză au fost conduși la spitalul din Caransebeș unde le-au fost recoltate două mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.Pe numele lor au fost întocmite dosare penale.

Acțiunile polițiștilor cărășeni vor continua și în acest weekend și se va acționa cu efective mărite, pe raza întregului județ.

Poliția Română reamintește că în cazul depistării unui conducător auto aflat sub influența băuturilor alcoolice la volan, în funcție de concentrația de alcool, fapta se poate încadra astfel:

A. Contravenție: când aparatul alcooltest afișează o valoare sub 0,4 mg alcool pur în aerul expirat. Se sancționează cu amendă și suspendarea dreptului de a conduce pentru 90 de zile.

B. Infracțiune: când aparatul alcooltest afișează o valoare de peste 0,4 mg alcool pur în aerul expirat sau mai mare. În acest caz este obligatorie recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar conducătorul auto este condus la o unitate sanitară și i se întocmește dosar de cercetare penală. Fapta se pedepsește cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau cu amendă. Mai mult, dacă șoferul va fi condamnat pentru comiterea acestei infracțiuni, permisul de conducere se anulează!

Atenție șoferi! Refuzul de a vă supune recoltării probelor biologice sau testării aerului expirat nu este o soluție întrucât legea prevede o sancțiune cu închisoarea de la 1 la 5 ani.

Redacția Radio Reșița