Pregătiri pentru iarnă la Arad

Operatorul specializat S.C. RER Ecologic Service Oradea S.A a transmis  Primăriei Municipiului Arad Programul de măsuri pentru pregătirea şi acţiunea operativă în cazul activităţii de deszăpezire în iarna 2017-2018.

Intervenţiile operatorului spacializat se vor axa pe combaterea formării poleiului, neutralizarea acestuia, spargerea gheţii, curăţarea şi transportul zăpezii de pe căile publice şi menţinerea acestora în funcţiune, asigurarea scurgerii apelor rezultate din topirea zăpezii. Convocarea personalului necesar se va face în 1 oră de la alertarea primită de la Comandamentul de deszăpezire sau după autosesizare.

Prima acţiune este programată în perioada 17.10.2017 – 15.03.2018, când vor fi amplasate recipiente cu sare la podurile din municipiu.

Utilajele folosite de operatorul specializat la acţiune sunt următoarele:

  • Autocisternă pentru clorură de calciu lichidă şi cu plug (1 buc.)
  • Autospeciale cu plug şi împrăştiat material antiderapant solid (10 buc.)
  • Autocamionetă pentru aprovizionare lăzi cu material antiderapant (1 buc.)
  • Încărcătoare frontale (3 buc.)
  • Utilaje transport zăpadă (5 buc.)

În funcţie de cantitatea de zăpadă ce se impune a fi transportată  se vor închiria suplimentar utilaje pentru încărcatul mecanic şi transportul acesteia.

Pentru desfăşurarea în bune condiţii a acţiunilor de combatere a poleiului şi deszăpezire, societatea are deja în stoc materialele necesare conform contractului: 600 t sare, 10 t sol clorură de calciu şi 30 t nisip.

De același autor

Related Articles