Bursa locurilor de muncă pentru absolvenţi va fi organizată astăzi la Reşiţa. 68 de locuri de muncă sunt puse la dispoziţia tinerilor, dar şi a celorlaltor categorii de persoane care nu au momentan de lucru sau sunt în căutare.

Scopul bursei este acela de a facilita accesul absolvenților la posturile disponibile și de a face posibilă interacțiunea directă a acestora cu agenții economici. La bursă pot participa și celelalte categorii de persoane care nu au loc de muncă sau care doresc schimbarea acestuia.

Câte firme participă şi ce posibilităţi de angajare oferă, precizează pentru Radio Reşiţa directorul executiv adjunct al AJOFM Caraş-Severin, Marius Dumbravă:

Până la aceasta dată, din cei 111 agenti economici contactaţi, 25 vor oferi la bursă 68 de locuri de munca pentru absolventi, 15 dintre acestea fiind pentru studii superioare, precum: economist, inginer sudor, inginer electromecanic, inginer calitate, inginer constructii, inginer industria alimentară, inginer automatist, sudor si asistent/ specialist marketing. Celelalte locuri de muncă oferite sunt în domenii variate: lucrător comercial, facturist, gestionar, operator calculator, cofetar, contabil, electrician, lăcătuş, brutar, sudor, operator fabricare mezeluri, manipulant mărfuri etc.

Participarea la bursă va oferi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, pe lângă posibilitatea de a obţine un loc de muncă, şi posibilitatea de a obţine informaţii suplimentare referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către Agenţie, la facilităţile acordate în cazul angajării şi la ocuparea unui loc de muncă în străinatate prin intermediul reţelei EURES. De asemenea, agenţii economici vor putea obţine informaţii despre măsurile de stimulare a ocupării forţei de muncă de care pot beneficia angajând persoane înregistrate în evidenţele Agenţiei.

În prezent la nivelul judeţului Caraş-Severin sunt peste 2.900 de şomeri din care 1.726 de persoane înregistrate şi indemnizate, iar 1.893 în căutarea unui loc de muncă.

Marius Dumbravă a mai spus că, rata şomajului în judeţ este de 2,53%, cu mult sub media pe ţară.

Bursa locurilor de muncă va avea loc în sala Campus Cafe a Universităţii „Eftimie Murgu” în intervalul orar 9.00 – 12.00.

Agenţii economici care doresc să participe la bursă îşi pot depune ofertele de locuri vacante la sediul Agenţiei din Reşiţa, str. Traian Lalescu nr. 17 (tel 0255/ 212160), până cel târziu joi, 19 octombrie.

Participarea agenţilor economici la bursă este gratuită. (Hardy Cvoica)