Protocol de colaborare privind politicile publice în sănătate

medici-rezidenti

Ministerul Sănătăţii şi Coaliţia profesioniştilor din sănătate au încheiat un protocol de colaborare pentru politicile publice din sistemul sanitar. Astfel se speră să se identifice din timp blocajele din sistem, iar situaţiile tensionate să fie mai bine gestionate, spune ministrul sănătăţii, Eugen Nicolăescu. Preşedintele Colegiului Medicilor din România, Vasile Astărăstoaie, a anunţat că la prima rectificare bugetară va fi cerută suma de 2,5 miliarde de lei.
“Problema noastră este de a apăra demnitatea profesiei medicale, medicii să lucreze într-un sistem performant şi un sistem performant are nevoie de finanţare şi utilizăm toate pârghiile, unele din ele fiind ale Ministerului Sănătăţii.
“Asta nu înseamnă că dacă ministerul deviază noi nu vom avea poziţii critice, cum am avut şi până acuma. Dar este mai bine întâi să încerci să rezolvi pe calea dialogului; nu se poate, atunci ne arătăm forţa”, spune Vasile Astărăstoaie.
Prim vicepreşedintele Federaţiei Sanitas. Marius Sepi, spune că protocolul încheiat astăzi, după o perioadă îndelungată de proteste, face posibil dialogul între părţi.

De același autor

Related Articles