Prăpădul în zona veche a Reşiţei continuă: Deşi monitorizat de autorităţile de mediu, TMK poluează nestingherit

Combinatul siderurgic TMK Reşiţa, deşi monitorizat de autorităţile de mediu, poluează continuu cu praf, fum, particule în suspensie şi gaze toxice cartierele din zona veche a municipiului de pe Bârzava.

Deşi inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraș-Severin susţin că, monitorizează funcţionarea platformei industriale, problemele de mediu, se pare, sunt departe de a fi rezolvate.

Urmare unei serii de sesizări ale cetăţenilor, inspectorii gărzii de mediu au luat act de solicitările oamenilor şi s-au deplasat la faţa locului. Cetăţenii din cartierele aflate în imediata apropiere a platformei industriale, îşi simt ameninţată viaţa şi sănătatea. În opinia lor cotele emisiilor depăşesc cu mult aerul respirabil, iar autorităţile de mediu nu fac nimic.

Comisarul Gheorghe Muntean a declarat pentru Radio Reşiţa că, inspectorii de mediu lucrează la nota de constatare pe care o efectuează alături de reprezentanţii combinatului siderurgic, urmând ca rezultatele finale ale controlului să fie comunicate la începutul săptămânii viitoare:

Gheorghe Muntean, a mai spus că Societatea TMK Reşiţa a transmis o adresă Gărzii de Mediu Caraş-Severin prin care îşi asumă actul de poluare a aerului de zilele trecute, motivând că o defecţiune tehnică la una din instalaţii a stat la baza producerii acestui inconvenient. Comisarul de mediu a subliniat, că s-au dispus verificări dacă a fost un accident tehnic şi în ce măsură s-a realizat remedierea acestuia. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles