Firme mai multe în Caraș-Severin

Într-un top al înregistrărilor de firme, județul Caraș-Severin ocupă un loc modest în comparație cu vecinii din județele Arad sau Timiș. Cu toate acestea în Caraș Severin a fost marcat un trend ascendent în privința numărului de firme înscrise la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) de pe lângă Tribunalul Caraș-Severin.

Fapt îmbucurător, pentru înscrierea unei firme la Oficiul Registrului Comerţului nu se percepe nicio taxă, singura plată pe care o are de efectuat potențialul investitor este taxa de înregistrare a firmei în Monitorul Oficial, ne-a informat, directorul ORC Caraș-Severin, Valentin Popa.

Conform statisticilor înscrise la Oficiul Registrului, dinamica înregistrărilor firmelor în perioada (1ianuarie-31august 2017), a cunoscut o creștere semnificativă în comparație cu perioada similară a anului trecut.      

Astfel, dacă în urmă cu un an au fost înregistrate 864 de entități economice, anul acesta, la registrul cărășean au fost înmatriculate 1137 de noi firme, ponderea cea mai mare fiind notată în dreptul societăților cu răspundere limitată (SRL-uri) 632. Au mai fost înscrise 296 de PFA-uri (persoană fizică autorizată) dar interesul cel mare al cărășenilor s-a orientat spre înființarea de noi întreprinderi familiare 24, respectiv întreprinderi individuale, 185.

Raportat la rezultatele consemnate pentru finele lunii august, în Caraș-Severin, au fost înscrise 99 de persoane, care au constituit: 46 PFA-uri, 40 SRL-uri, 10 întreprinderi individuale, și 3 întreprinderi familiare. Pentru luna septembrie situația înmatriculărilor nu este finalizată.

(Marius Căruntu)