Un român e victima atacului din Las Vegas

Ucigaşul din Las Vegas avea zeci de arme de foc şi cumpărase şi nitrat de amoniu, o substanţă din care se poate produce explozibil, care a fost folosită în atacul cu bombă din 1995 de la Oklahoma – cel mai sângeros atentat terorist comis în Statele Unite înainte de 11 septembrie.

Nu se ştie ce l-a determinat pe Stephen Paddock să deschidă focul în direcţia celor 22 de mii de persoane care asistau la un concert.

Autorităţile nu au găsit până acum dovezi că bărbatul ar fi avut legături cu grupări teroriste, în ciuda faptului că atacul a fost revendicaţ ieri, de gruparea Statul Islamic.

Autorul masacrului din Las Vegaş care a ucis cel puţin 59 de oameni şi a rănit 527, era un investitor imobiliar multimilionar căruia îi plăcea să călătorească frecvent la Las Vegas pentru a juca poker video cu mize mari.

După ce a comis cel mai letal masacru armat din istoria modernă a Statelor Unite, Paddock s-a sinucis.

El avea asupra sa 17 arme, dintre care două modificate pentru a fi pe deplin automate.

Agentul special FBI, Aaron Rouse, a arătat într-o conferinţă de presă că nu a fost găsită nicio conexiune cu vreun grup terorist internaţional.

Întrebat în aceeaşi conferinţă de presă despre un potenţial motiv al atacatorului, şeriful poliţiei metropolitane Las Vegaş Joseph Lombardo, a spus că nu poate “intra în mintea unui psihopat în acest moment”.

Echipele SWAT au percheziţionat casa lui Paddock. “Au fost găsite încă 18 arme, explozibil şi mii de muniţii” – a arătat aseară Lombardo.

În maşina lui Paddok în Las Vegas a fost găsit nitrat de amoniu în cantităţi semnificative.

Cu spitalele arhipline de victime, autorităţile au cerut oamenilor să donaze sânge şi oamenii o fac, stau la cozi de câte opt ore pentru a dona sânge în ajutorul victimelor.

Printre victimele atacului de la Las Vegas se află şi un cetăţean român care, potrivit Ministerului de Externe, primeşte îngrijiri medicale la un spital din regiune. RRA

Cele mai citite

Related Articles