[AUDIO] Primarul comunei Prigor, Pavel Verindeanu, pus în libertate

judecatorPavel Verindeanu,  primarul comunei Prigor, a fost pus în libertate astăzi de către instanţa Tribunalului Caraş-Severin. Acesta a fost cercetat într-un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, faptă pe care, în şedinţa de astăzi, inculpatul, a recunoscut-o.

Astfel completul de judecată a ales să fie judecat prin procedura simplificată, prin recunoaşterea în totalitate a faptelor reţinute în sarcina sa în rechizitoriu. În acest sens, primarul a primit, în urma soluţiei date de instanţă, pedeapsa de un an şi patru luni de închisoare cu suspendare condiţionată.

Sentinţa nu este definitivă, ea putând fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Timişoara, atât de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin, cât şi de inculpat, a precizat veicepresedintele Tribunalului Caraş-Severin, judecător Gabriela Stuparu:

Vă reamintim că edilul a fost prins în flagrant în timp ce primea de la o persoană 2.000 de euro pentru a înlesni concesionarea unui teren în vederea amenajării unui parc de vacanţă pe muntele Semenic. Această sumă era doar avansul, primarul a pretins 4.500 de euro, potrivit rechizitoriului întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraş-Severin.

Cele mai citite

Related Articles