În două luni schimbăm faţa Bârzavei!

18903

Primarul Reșiței este mulțumit de stadiul lucrărilor ce se desfășoară pe malul Bârzavei. Edilul Ioan Popa este convins că până la venirea zăpezii va fi reabilitată total această zonă de 800 de metri de la Hotelul Semenic şi până la podul de la Enel.

Eu sunt foarte optimist şi reşiţenii vor avea bucuria să constate că în două luni de zile am schimbat în totalitate faţa Bârzavei şi a bulevardului.

„Vom face o bandă de iarbă, se vor planta platani şi va fi amenajată o pistă dublă pentru biciclete şi trotuar. Din loc în loc vor fi amplasate bănci pentru odihnă. Din această săptămână, firma care se ocupă cu reabilitarea şi construcţia acestui trotuar se va apuca serios de treabă”.

Primarul a mai spus că trebuie mutate nişte cabluri electrice şi în acest sens se va lucra pe tubulatură. Astfel se va asigura tensiunea necesară pentru proiectul de tramvai şi pentru iluminatul public. În plus, dacă vor apărea defecţiuni, nu mai este nevoie să spargem trotuarul, ci se poate lucra zonal, prin tubulatură. Din 50 în 50 de metri vor fi cămine, pe care se se poate interveni.

Ioan Popa a vorbit şi despre tronsonul cuprins între podul de la Enel şi zona Triaj.

„Acolo nu ne apucăm de lucru pentru că am lansat un concurs naţional de soluţii arhitecturale, cu ajutorul celor de la Ordinul Arhitecţilor din România”.

Primarul nu exclude ideea să fie amenajate şi locuri de agrement, chiar în albia Bârzavei.

(Sebastian Dragomir)