Şedinţă „de urgenţă” la Prefectură

237

La sediul Prefecturii Caraş-Severin a avut loc, astăzi o şedinţă de instruire privind situaţiile de urgenţă. Au fost invitaţi să participe reprezentanţi ai tuturor primăriilor din judeţ, dar şi ai instituţiilor cu atribuţii în domeniu, în special din structurile de siguranţă naţională. La întâlnire au participat persoane cu funcţie de decizie şi execuţie din Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Semenic” al judeţului Caraş-Severin, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Gl. bg. Vasile Zorzor” Caraş-Severin, Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Caraş-Severin, Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Caraş-Severin, Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraş-Severin şi Inspectoratul Judeţean în Construcţii Caraş-Severin.

Principalele subiecte abordate s-au referit la: atribuţiile primarilor şi comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, pregătirea pentru sezonul rece 2017 – 2018, dotarea cu un stoc minim de materiale antiderapante şi utilaje. De asemenea, s-a discutat despre întocmirea corectă şi transmiterea rapoartelor operative atunci când fenomenele meteorologice produc pagube, despre cursurile de iniţiere sau perfecţionare în domeniul situaţiilor de urgenţă pe care primarii, viceprimarii, secretarii şi şefii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă sunt obligaţi să le urmeze, antrenamentele lunare de înştiinţare/alarmare a populaţiei şi despre elaborarea planurilor locale de apărare împotriva inundaţiilor.

Şedinţa a fost condusă de prefectul Matei Lupu, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Printre cei care au luat cuvântul a fost şi primarul din Moldova Nouă, Adrian Torma, nemulţumit de modul în care se prezintă un drum administrat de Consiliul Judeţean.

„Am profitat de prezenţa reprezentanților Consiliului Judeţean şi am avertizat asupra stării deplorabile a drumului județean care face legătura între Moldova Noua (Baron) şi satul Moldoviţa (până la curmătură). Fiind drum județean, este ilegal să intervenim noi ca primărie, dar în același timp creează mari dificultăți cetățenilor de pe raza oraşului. Din păcate, dacă nu se intervine în termen cât mai scurt, vom ajunge în situații extrem de delicate în situații de urgență, intervenții medicale, incendii sau inundații”, a declarat Adrian Torma.

(Sebastian Dragomir)