Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, s-a intalnit cu reprezentanţii universităţilor de medicină şi farmacie, cu care a discutat calendarul de desfăşurare a concursului de intrare în Rezidenţiat din acest an.

Potrivit unui comunicat, concursul va fi organizat duminica, 19 noiembrie 2017 si, la fel ca în anii trecuţi, acesta se va desfăsura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara.

Conform sursei menţionate, se va respecta calendarul acţiunilor necesare pentru organizarea concursului, iar în a doua decadă a lunii octombrie, Ministerul Sănătăţii va publica pe site-ul oficial www.rezidentiat.ms.ro, toate amănutele privind numărul locurilor şi posturilor disponibile, metodologia şi condiţiile de participare la concurs.

Tot în această perioadă s-a prevăzut demararea înscrierilor candidaţilor la concurs. Noutatea  de anul acesta este aceea ca Ministrul Sănătăţii, pentru examenul din noiembrie 2017, va solicita Guvernului României majorarea cifrei de şcolarizare. Anul acesta vrem să pregătim mai mulţi specialişti pentru că, realitatea din sistem, ne arată ca este nevoie de medici specialisti tineri în spitale. Voi propune primului ministru suplimentarea locurilor la Rezidenţiat, pe baza solicitarilor realizate de universităţi şi studeţi, dar si in baza experienţei din ultimii ani”, a declarat ministrul Florian Bodog.

Sursă: formaremedicala.ro