[FOTO] Directorul artistic al Galei Tânărului Actor, Miklós Bács, invitatul emisiunii Boema, ora 22:15

În această seară, de la ora 22:15, invitatul emisiunii Boema este un prieten al radioului reșițean, prof.univ.dr. Miklós Bács.

Pentru al doilea an director artistic al Galei Tânărului Actor, dascălul Facultății de Teatru şi Televiziune a Universităţii „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj,  Miklós Bács, pune accentul pe caracterul de formare profesională a concursului, proiect UNITER destinat tinerilor actori, absolvenţi de licenţă.

Despre temă, probele alese, juriile şi pregătirea intensă, atelierele şi, mai ales, concursul în sine, toate sunt mici hopuri sau întâlniri formatoare ce reprezintă un parcurs firesc la finalul căruia actorii de la HOP au în portofoliu o mapă profesională care îi prezintă şi reprezintă, ne vorbește în exclusivitate pentru Radio România Reșița.

Tot ce este teatru este pe scenă. Dar nu tot ce este pe scenă este teatru, mărturisește invitatul nostru.

Distinsul nostru invitat ne dă amănunte și despre tema ediţiei din acest an -SINGURĂTATE – Suportabila singurătate a fiinţei la A.P.Cehov.

Rămâneți pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău

Nota redacției:

Gala Tânărului Actor – HOP este un program cultural de interes naţional, cu desfăşurare anuală.

Scopul acestei Gale este promovarea şi lansarea tinerilor absolvenţi din învăţământul superior artistic, de stat şi particular.

Prima ediţie a avut loc în anul 1998 sub direcţia regizorului Cornel Todea.

Gala se desfăşoară sub forma unui concurs deschis tuturor absolvenţilor facultăţilor de Teatru din Bucureşti şi din ţară (ultimele 5 promoţii).

Gala HOP este o competiţie profesionistă care pune în valoare creativitatea, originalitatea şi aptitudinile deosebite ale tinerilor actori.

Există 2 (două) secţiuni în cadrul Galei HOP:

Secţiunea INDIVIDUAL şi Secţiunea GRUP.

Activităţile Galei se derulează în două etape :

  • Preselecţia – are loc în Bucureşti. In urma înscrierii candidaţilor are loc analizarea dosarelor trimise, iar apoi, în faţa unui juriu format din oameni de teatru, are loc audiţia prin care care se va decide participanţii la concurs.
  • Concursul – are loc în Costineşti, pe parcursul a 4 sau 5 zile, în faţa unui juriu diferit de cel de la preselecţie, care va decide câştigătorii.

Premiile Galei Tânărului Actor – HOP

  • Premiul „Ştefan Iordache” – Marele Premiu al Galei Tânărului Actor – HOP

Secţiunea individual:

Premiul pentru cel mai bun actor

  • Premiul pentru cea mai bună actriţă

Secţiunea grup:

  • Premiul „Cornel Todea” – Premiul pentru cea mai bună trupă de actori
  • Premiul „Sică Alexandrescu” – Premiul special al juriului (începând cu a V-a ediţie)

Puteţi fi alături de ei şi pe contul oficial de Facebook al Galei (https://www.facebook.com/GalaHopGalaTanaruluiActor) şi pe contul oficial de YouTube al UNITER (UNITER ROMANIA).

În perioada 4-7 septembrie urmăriţi live competiţia şi votaţi favoriţii pe www.galahop.ro !

Sursa foto:Andrei Gândac

 

Cele mai citite

Related Articles