Cooperativa Agricolă din Rudăria dată exemplu de Ministerul Agriculturii producătorilor din întreaga ţară

Cooperativa Agricolă “Rudăreana” din Eftimie Murgu, judeţul Caraş-Severin un exemplu de urmat pentru toţi fermierii şi producătorii agricoli din România, afirmă Ionuţ Diaconeasa – consilierul Ministrului Agriculturii prezent în Valea Almăjului.

Produsele tradiţionale din două comune cărăşene respectiv Cornereva şi Eftimie Murgu sunt în atenţia Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Comisia de la Bucureşti, deplasată în teren pentru a discuta cu fermierii despre produsele specifice locului şi ai îndruma cum să întocmească documentaţiile de atestare a acestora s-a aflat joi, 31 august şi în mijlocul rudărenilor care, de puţină vreme s-au asociat într-o formă de lucru unică în România.

Consilierul Ministrului Agriculturii, Ionuţ Diaconeasa, coordonatorul delegaţiei a declarat pentru Radio Reşiţa că forma asociativă din Valea Almăjului, Cooperativa Agricolă “Rudăreana” din comuna Eftimie Murgu, este un exemplu demn de urmat pentru toţi fermierii şi producătorii agricoli din România care vor să-şi aducă în comun un aport la bunăstarea localităţii din care provin prin desfacerea de alimente specifice zonei, mărfuri care vor purta eticheta de produs montan.

Ionuţ Diaconeasa a mai subliniat că, producătorii din comuna Eftimie Murgu vor asezona prezentarea produselor specifice locului cu un festival de folclor, programat a avea loc în luna octombrie, un eveniment care va etala în mod inedit bogăţiile naturale ale Banatului de Munte. (Hardy Cvoica)

Cele mai citite

Related Articles