Timişul are oficial un nou prefect

Eva Georgeta Andreaș a fost învestită, în această dimineaţă, în funcția de prefect al județului Timiș. Evenimentul a avut loc în Sala Revoluției din Palatul Administrativ.

La ceremonie au participat secretarul de stat pentru Relatia cu Instituțiile Prefectului, Mihai Dan Chirică, președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra, primarul municipiului Timișoara, Nicolae Robu, fostul prefect al județului Timiș, Mircea Băcală, membrii Colegiului Prefectural, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne din județul Timiș.

„Fiind și prima femeie în funcția de Prefect al Județului Timiș, o funcție care cere hotărâre și intransigență în aplicarea legii, trebuie să recunosc că sunt cu atât mai motivată să răspund onorabil tuturor așteptărilor celor care au crezut în mine. Voi depune toate eforturile pentru a gestiona corespunzător atât activitatea curentă a Instituției Prefectului Județului Timiș, dar mai ales situațiile neprevăzute care, în mod inerent, vor apărea de-a lungul timpului, în județ”, a afirmat prefectul Eva Georgeta Andreaș, după depunerea jurământului.

Citeşte şi: Judeţul Timiş are un nou prefect!

Fostul prefect Mircea Băcală, care a fost numit inspector guvernamental, i-a transmis Evei Andreaș că nu-i dorește să aibă parte de „evenimente neplăcute și nedorite” și i-a oferit o insignă cadou.

Printre cei care au luat cuvântul în timpul ceremoniei s-a numărat și Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș, instituție în care a lucrat și noul prefect de Timiș.

(Sebastian Dragomir)