Zilele Bibliotecii la Reşiţa

biblioteca-paul-iorgovici

Biblioteca Judeţeană “Paul Iorgovici” din municipiu organizează miercuri, 11 şi joi, 12 decembrie Zilele bibliotecii. Deschiderea festivă va avea loc la ora 11.00 la Centrul de Plasament ,,Speranța” din municipiu. Cu această ocazie, elevi ai Colegiului Național ,,Mircea Eliade” Reșița și ai Şcolii cu Clasele I-VIII Nr. 2 din urbe vor prezenta un program de poezii și cântece și vor oferi daruri de la copii pentru copii.

Programul continuă cu două momente dedicate iubitorilor de poezie, după cum urmează:

• ora 13.00 – Biblioteca Colegiului Naţional “Mircea Eliade” Reşiţa
lansare de carte Christian Bistriceanu – „anul acesta va fi diferit – poeme leneşe – ” Prezintă criticul literar Gheorghe Jurma și scriitorul Gheorghe Zincescu

• ora 17.00 – Centrul de Carte ,,Banatica”, Casa de Cultură a Sindicatelor, et. II ,,Dor de Nichita” – recital de poezie şi muzică folk pe versuri de Nichita Stănescu. Recită actori ai Teatrului de Vest Reșița. Invitați cantautorii : Cristian Buică și Ianoș Alexandru – Dorian.

Joi, 12 decembrie, începând cu ora 10.00, Centrul de carte ,,Banatica” al Bibliotecii Județene va primi colindători de la Grădiniţa P.P. „Palatul Fermecat”, grupa mijlocie, a Albinuțelor, iar de la ora 12.00 elevi ai Colegiului Tehnic Reșița vor organiza un atelier de reciclare creativă.

La ora 17.00, la Secţia Germană „Alexander Tietz” a Bibliotecii Judeţene „Paul Iorgovici” Reşiţa, din Bulevardul Revoluţiei din Decembrie, nr. 22, sunt invitați prietenii și colaboratorii bibliotecii pentru o întâlnire de suflet.

În pragul marii Sărbători creștine a Nașterii Domnului,  Zilele Bibliotecii se vor încheia cu prezentarea unei expoziţii de icoane pe sticlă din colecţia patrimoniu a Muzeului Judeţean de Etnografie şi al Regimentului de Graniţă Caransebeş (prezintă: manager, prof. dr. Adrian Ardeţ), o expunere despre „Tradiţiile de Crăciun la români” (prezintă: P.O. Părinte Protopop Petru Berbentia) și un concert de colinde susţinut de Grupul Coral „Strana Strămoşească ” al Parohiei „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel- Govândari” din Reşiţa.

De același autor

Related Articles