Nadăşul se judecă acum la Făgăraş

nadas

Prefectura Arad a reuşit strămutarea procesului care priveşte o nouă revizuire în cazul Nadăş. Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au aprobat solicitarea instituţiei arădene şi au stabilit că procesul se va muta de la Judecătoria Ineu, la Judecătoria Făgăraş. Prefectura a înaintat, în primă fază, la Ineu o nouă cerere de revizuire a sentinţei din anul 2006, sentinţă prin care familia Colţeu a primit extravilanul unui sat întreg, respectiv a satului Nadăş care aparţine de comuna Tauţ.

Peste 8.700 de hectare de păşune şi păduri au fost retrocedate într-un proces care, şi la şapte ani distanţă, este încă unul de actualitate. Atât sătenii, cât şi alte instituţii ale statului, respectiv Romsilva sau Comisia Locală de Fond Funciar Tauţ, au înaintat cereri de revizuire pentru sentinţa din 2006, însă toate solicitările au fost respinse de aceeaşi Judecătorie Ineu şi, ulterior, la recurs, de către Tribunalul Arad.

1 COMENTARIU

  1. Sper ca magistratii din Judecatoria Fagaras…sa anuleze sentintele date de Judecatoria Ineu si Tribunalul Arad macar partial, daca nu total….Este o mare nedreptate care s-a facut familiilor din Nadas. Doamne da gandul romanului de pe urma….ala bun….!!!!

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles