Combinatul siderurgic TMK Reşiţa, deşi monitorizat de autorităţile de mediu, poluează zilnic cartierele din zona veche a municipiului de pe Bârzava.

Periodic în municipiul Reșița sunt semnalate situații de poluare a aerului în zona TMK. De câteva zile, oraşul de pe Bârzava este din nou infestat cu praf, fum şi gaze toxice. Şi deşi inspectorii Agenţiei pentru Protecţia Mediului şi comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Caraș-Severin susţin că, monitorizează funcţionarea platformei industriale, problemele de mediu, se pare, sunt departe de a fi rezolvate. Nemulţumirile şi supărările cetăţenilor, mai ales din cartierele din partea veche a municipiului se fac tot mai tare auzite:

Cetăţenii din cartierele aflate în imediata apropiere a platformei industriale, îşi simt ameninţată viaţa şi sănătatea. În opinia lor cotele emisiilor depăşesc cu mult aerul respirabil, iar autorităţile de mediu nu fac nimic.

Contactat telefonic, Gheorghe Muntean – comisar şef al Gărzii de Mediu Caraş-Severin a declarat pentru Radio Reşiţa că, rezultatele măsurătorilor efectuate pe platforma industrială sunt în parametrii normali, chiar dacă oamenii afectaţi de acest inconvenient sunt de altă părere. Acesta susţine că, inconvenientele sesizate de cetăţeni sunt de scurtă durată, iar poluare este doar atunci când se pregătesc şarjele, din cauza instalaţiei de absorbţie subdimensionate, iar pentru o mai bună funcţionare a acesteia se necesită investiţii din partea societăţii. (Hardy Cvoica)