Simona Halep a abandonat în sferturi la Washington

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, principala favorită, a abandonat în sferturile de finală ale turneului WTA de la Washington, dotat cu premii totale de 226.750 dolari, vineri, la scorul de 2-6, 6-3, 1-0 pentru rusoaica Ekaterina Makarova, cap de serie numărul șapte.

Halep (25 ani, numărul doi mondial) a renunțat după o oră și opt minute din cauza căldurii sufocante.

Românca a început foarte bine meciul și a condus-o pe Makarova (29 ani, 58 WTA) cu 4-0 în primul set, rusoaica a încercat o revenire (4-2), dar Halep a încheiat setul cu 6-2.

În actul secund, Makarova a câștigat primul ghem, Halep a egalat și apoi a trecut în avantaj (2-1), dar jocul său s-a rupt din acel moment, a greșit tot mai mult și Makarova a luat patru ghemuri la rând (2-5), adjudecându-și setul cu 6-3.

Rusoaica a început cu dreptul și setul al treilea, câștigând primul ghem contra serviciului, iar Halep a renunțat apoi la luptă.

Halep, care va primi un cec de 6.200 de dolari și 60 de puncte WTA, are 3-2 în meciurile directe cu Makarova.

De remarcat că Simona Halep, principala favorită a turneului, a fost programată de organizatori de fiecare dată la orele prânzului, pe o căldură foarte mare, iar în cele din urmă efectele acesteia s-au făcut simțite.

De același autor

Related Articles