La Clinica Nera, seminarul de recuperare oncologică continuă!

Judeţul Caraş-Severin a devenit în acest sfârşit de săptămână polul central al sănătătii! Terapia spirituală, hipertermia şi limitele ei în oncologie sunt doar câteva dintre temele ce vor fi prezentate astăzi de specialiştii veniţi la Slatina Nera atât din ţară cât şi din străinătate.

50 de specialişti, medici oncologi, nutriţionişti, psihologi şi profesori universitari participă  la un seminar de recuperare oncologică, la Clinica de la Slatina Nera, unică în ţară. Care sunt obiectivele acestei acţiuni, ne explică profesorul universitar, medicul Pavel Chirilă.

“Am organizat acest seminar pentru că am vrut să prezentăm câteva generalităţi, colegilor din toată ţara despre conceptul de recuperare oncologică. Trebuie să vă spun că acest concept în România nu prea este cunoscut şi să ştiţi că au fost destui cei care m-au întrebat ce semnifică această procedură, chiar şi medici m-au întrebat. Noi am demonstrat până acum că recuperarea oncologică este veche. Sperăm în scurt timp să terminăm clinica pentru că dorim să ajutăm cât mai multe persoane cu cancer”, a precizat profesorul universitar, medicul Pavel Chirilă.

Vă reamintim că centrul va fi organizat într-o structură arhitecturală de tip sanatoriu şi va avea 42 de saloane. Pacienţii vor fi gazduiţi în saloane moderne, cu un pat şi grup sanitar propriu. De asemenea, de jur împrejurul clinicii va fi amenajată şi o gradină botanică.

Clinica Nera va fi dedicată în totalitate pacienţilor bolnavi de cancer. Aceştia vor fi îngrijiţi cu atenţie de 30 de măicuţe, absolvente de şcoală sanitară dar şi de personal specializat. Pâna în prezent în România nu există niciun centru de recuperare oncologică, iar harta incidenţei cancerului indică zona de vest a ţării cu cele mai mari valori de îmbolnăvire!

Daiana Roşca

De același autor

Related Articles