Concedieri în administraţia lugojeană

137

Majorările salarile preconizate la Lugoj prin aplicarea noii legi a salarizării vor duce la concedieri în administraţia publică.

Consilierii locali lugojeni vor fi convocaţi săptămâna viitoare în şedinţă extraordinară, de către primarul Francisc Boldea, pentru a discuta majorarea salariilor personalului care lucrează în primărie şi în direcţiile şi serviciile ce aparţin instituţiei.

Francisc Boldea a anunţat însă că pentru a aplica noua lege a salarizării, organigrama va suferi modificări, iar majorarea salarilor se poate face doar în urma unei restucturări de personal. Acest lucru pentru a face economii la bugeţ plafonul salarial pentru 2017 fiind stabilit la 16,6 milioane de lei, dar municipalitatea şi-a propus să cheltuie aproximativ 14, 5 milioane de lei şi să facă o economie de aproape 2 milioane de lei.

Primarul Lugojului a precizat ca până la sfârşitul anului numărul de angajaţi ar trebui să se reducă cu aproximativ două persoane la fiecare serviciu al Primăriei, în procente aceasta însemnând 10-15 % din personal.

Ion Moldovan