Moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena au ajuns la Caransebeş

moaste Constantin si ElenaCredincioşii din Caransebeş se închină, în această seară, la moaştele Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, de la Catedrala Patriarhală din Bucureşti, aduse astăzi spre închinare în Episcopia Caransebeşului.

După săvârşirea Vecerniei cu Litie, caransebeşenii se roagă pentru a primi binecuvântare şi ajutor de la Mântuitorul Iisus Hristos, mai ales că anul 2013 a fost declarat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române ca an omagial al Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena.

La finalul slujbei, de la ora 20.30, va avea loc un concert de colinde cu participarea Corului Catedralei Episcopale din Caransebeş, Corului studenţilor teologi şi Grupului psaltic al Episcopiei Caransebeşului.

Racla cu sfintele moaşte va putea fi vizitată în catedrală şi mâine dimineaţă, după săvârşirea Sf. Liturghii Arhiereşti. Tot mâine, delegaţia patriarhală se va afla, de la ora 16.00, la Biserica Parohiei “Sfântul Ierarh Nicolae” din Bocşa Română, apoi duminică dimineaţă moaştele vor fi duse în Biserica “Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena” din Anina, iar după-amiază, de la ora 15.00, la Biserica “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” – Govândari din Reşiţa.

Cele mai citite

Related Articles