[UPDATE] ora 15.30:

După mai multe ore fără curent electric toţi consumatorii casnici din localităţile montane, Gărâna şi Brebu Nou din Caraş-Severin au fost reconectaţi la reţeaua de alimentare, a transmis pentru Radio Reşiţa Ramona Nicola – purtătorul de cuvânt al TMK Hydroenergy Power.

Contactat telefonic primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda, a confirmat acest lucru de la faţa locului.

Producătorul de energie electrică a dispus realizarea unei analize amănunţite în care vor fi stabilite măsurile pentru evitarea unor astfel de situaţii în viitor, a mai subliniat Ramona Nicola.

***

Ora 10.30: Avarie la Gărâna şi Brebu Nou! Patria jazz-ului, în beznă, de două zile: Echipele intervin în zonă

Furtuna de sâmbătă seara a lăsat fără energie electrică localităţile montane Gărâna şi Brebu Nou din Caraş-Severin.

De peste 48 de ore localnicii celor două localităţi montane sunt fără iluminat şi alimentare la consumatorii casnici. Contactat, primarul comunei Brebu Nou, Ioan Buda a precizat pentru Radio Reşiţa că, este vorba despre o avarie la linia electrică aeriană de 35 kV Grebla -Crăinicel 1 a TMK Hydroenergy Power, iar compania ENEL Distribuţie va deplasa un generator în zonă pentru a acoperi necesarul de consum:

Ioan Buda apelează la înţelegerea localnicilor pentru a folosi la minimum energia electrică până la rezolvarea incidentului.

Echipele operative ale TMK Hydroenergy Power au executat manevrele necesare pentru izolarea şi remedierea incidentului, aflându-se în continuare în teren pentru reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp.

Purtătorul de cuvânt al producătorului de energie, Ramona Nicola a precizat pentru Radio Reşiţa că alimentarea a fost sistată temporar în urma identificării unei defecţiuni la unl din stâlpii de susţinere a liniei electrice care alimentează localităţile Brebu Nou şi Gărâna.

TMK Hydroenergy Power a dispus realizarea unei analize amănunţite în care vor fi stabilite măsurile pentru evitarea unor astfel de situaţii în viitor, a mai subliniat Ramona Nicola.

(Hardy Cvoica)