Marţi, 13! Pietoni accidentaţi de un şofer beat

Ziua de marţi, 13 nu a început deloc bine pentru 3 femei din Mehedinţi. În această dimineaţă, ele au fost accidentate de un autoturism, în apropierea centurii ocolitoare a municipiului Drobeta Turnu Severin. Iniţial şoferul a plecat de la locul accidentului, iar apoi a revenit. Este vorba de un tânăr de 23 de ani, din comuna Breznița Ocol. Poliţiştii au constatat că se afla sub influenţa alcoolului.

„Totul s-a întâmplat în dimineaţa zilei de marţi, în jurul orei 5.00, la aproximativ 200 metri de intersecţia cu centura ocolitoare a municipiului. Şoferul nu a adaptat viteza de deplasare, iar pe fondul consumului de alcool a pierdut controlul direcției de mers, moment în care a pătruns pe contrasens acroşând trei persoane de sex feminin cu vârste cuprinse între 26-41 de ani, din comuna Brezniţa Ocol, respectiv municipiul Drobeta Turnu Severin, ce se deplasau în calitate de pietoni pe partea din stânga a părții carosabile. Ca urmare a accidentului a rezultat rănirea gravă a uneia dintre persoane, şi rănirea uşoară a celorlalte două”, declară Lidia Viziru, purtător de cuvânt la IPJ Mehedinţi.

Procedând la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare de 0,38 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind transportat la Spitalul Județean Mehedinți în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

(Sebastian Dragomir)