Ministrul Educaţiei: Toate posturile de directori de şcoli şi inspectori şcolari vor fi ocupate prin concurs, metodologia va fi modificată

Ministrul Educaţiei, Pavel Năstase, a anunţat, vineri, modificarea metodologiei de concurs pentru ocuparea posturilor de directori şi inspectori şcolari, în sensul introducerii unei testări a competenţelor manageriale ale candidaţilor, potrivit  HotNews.ro. El a afirmat că toate cele aproximativ 600 de posturi care rămăseseră vacanţe în urmă concursului din 2016 şi pentru care au fost făcute numiri vor fi ocupate numai prin concurs.

La începutul anului am spus că posturile care au rămas vacanţe în urmă concursului din 2016 a trebuit să le ocupăm prin numiri, printr-o procedura care de altfel a funcţionat la nivelul inspectoratelor judeţene şi acestea au fost în jur de 600 de posturi, ocupate prin această formă. Tot atunci am spus că toate posturile vor fi ocupate prin concurs (…) că această numire este una temporară. Am spus că nu dorim să începem anul şcolar 2017 – 2018 decât în momentul în care toate posturile de conducere vor fi ocupate prin concurs”, a declarat Pavel Năstase, într-o conferinţă de presă.

Ministerul Educaţiei a mai spus că va publică vineri un ordin de ministru care va modifică într-o anumită măsură metodologia de concurs pentru ocuparea acestor posturi.

În metodologia de concurs a fost introdusă şi testarea competenţelor manageriale ale candidaţilor. “În metodologia de concurs am introdus, faţă de ce a fost anul trecut, şi testarea competenţelor manageriale ale persoanelor care vor candida, lucru care nu era în metodologia precedentă”, a precizat el.

El a mai susţinut că sunt “total false” acuzaţiile că PSD vrea să numească pe criterii politice oameni în funcţii de conducere în învăţământ.

Proba scrisă de concurs se va desfăşura în 17 iulie, toate probele vor fi finalizate până la sfârşitul lunii iulie.

De același autor

Related Articles