Zeci de situaţii periculoase constatate în Caraş-Severin

87

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Caraş-Severin s-a reunit, astăzi, în şedinţă ordinară. Autorităţile specializate pentru a gestiona astfel de situaţii s-au întâlnit, în special, pentru a face bilanţul principalelor misiuni desfăşurate în acest an.

2017 a fost plin de evenimente care au necesitat intervenţia pompierilor, poliţiştilor, jandarmilor, a celor de la ape, de la mediu sau a salvamontiştilor. Au fost incendii pe suprafeţe întinse, inundaţii, accidente rutiere, dar şi alte situaţii periculoase, spune maiorul George Cozariuc, împuternicit prim adjunct al inspectorului şef de la ISU Semenic. Pe parcursul anului au fost şi situaţii în care mai multe localităţi au rămas fără energie electrică, dar pentru perioade scurte de timp.

 

Pe lângă prezentarea activităţii comitetului în semestrul I al anului 2017, au fost supuse aprobării şi două hotărâri. Este vorba de Hotârârea nr. 4/2017 pentru aprobarea Raportului de sinteză nr. 2/06.06.2017 privind apărarea împotriva inundaţiilor şi fenomenelor hidrometeorologice periculoase care au afectat judeţul Caraş-Severin în data de 23.05. 2017. Membri CJSU au votat şi Hotârârea nr. 5/2017 pentru aprobarea Planului de măsuri privind prevenirea şi gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de temperaturile ridicate şi a Planului de măsuri pentru evitarea producerii situaţiilor de urgenţă generate de incendii de pădure şi vegetaţie uscată pe timpul verii 2017.

(Sebastian Dragomir)