Pe Aeroportul Internaţional Arad se reiau zborurile de pasageri

119

Conducerea Aeroportului Internaţional Arad a făcut ultimele pregătiri pentru a relua zborurile de pasageri. În prima fază nu vor fi zboruri regulate, ci doar curse charter realizate de doi operatori care vor transporta turişti în Turcia, la Antalya, spune directorul Aeroportului, Dan Bălăcel:

„Am finalizat instructajele cu oamenii, cu toate compartimentele pe care le are un aeroport şi cu organele care îşi desfăşoară activitatea pe aeroport, respectiv Poliţia de frontieră şi Vamă. Am finalizat şi ultimele detalii. Aşteptăm să începem zborurile”.

Primul zbor va fi astăzi la prânz, iar apoi cursele vor opera în sezonul estival în zilele de marţi, la ora 12.45 şi vineri la ora 17.30. Zborurile vor fi operate în colaborare cu compania aeriană turcă Atlasglobal, pe perioada sezonului estival, între 6 iunie și 8 septembrie 2017. Zborurile vor fi operate de o aeronavă Airbus A321 cu o capaci­tate de 216 de locuri. Ofertele turistice cu charter către Antalya vor fi disponibile în toate agențiile din țară, dar în special în vestul țării.

Pe Aeroportul din Arad nu mai sunt curse regulate de pasageri din aprilie 2015, când compania Wizz Air a renunţat la operarea cursei pe ruta Arad-Bergamo, considerând-o nerentabilă. Baza aeriană de la Arad are o aerogară modernă, finalizată în primăvara anului trecut, când a fost inaugurat un terminal nou, pentru plecări, care a costat aproape două milioane de euro.

(Sebastian Dragomir)