greva foamei

Corpul de control al primului ministru Victor Ponta a controlat activitatea Comunei Târnova din jud Arad. Controlul a fost demarat după ce mai mulţi etnici ucrainieni din comuna arădeană Târnova au decis să intre în greva foamei, nemulţumiţi de unele probleme de ordin funciar. Aceştia îl acuză pe primarul localităţii, Florin Farcaşiu de discriminare. În urma verificărilor, reprezentanţii corpului de control au identificat 24 de fapte posibil de natura penală, a declarat purtătorul de cuvânt al prefecturii Arad, Lucian Cosma:

…………………………………………………………….

Mai mulţi etnici ucrainieni din localitatea arădeană Târnova au decis să intre în greva foamei, acuzând că sunt discriminaţi de către primarul Florin Farcaşiu. Aceştia spun că terenurile pentru care au titluri de proprietate, au fost intabulate de către alte persoane cu concursul autorităţilor locale. Gavrilă Miculaiciuc, liderul Uniunii Ucrainienilor din Târnova, i-a declarat corespondentului nostru Ioan Suciu, că în această situaţie sunt peste 60 de etnici ucrainieni, fiind vorba de mai multe sute de hectare:

Primarul localităţii Târnova, Florin Farcaşiu,  spune că situaţia nu este nici pe departe aşa cum este prezentată de etnicii ucrainieni. În ceea ce priveşte terenurile în cauză, doar în două situaţii certe a fost semnalată tulburare de posesie. Edilul mai precizează că, din totalul de 450 de hectare, pe 90 de hectare sunt suprapuneri, şi nu exclude faptul ca proprietarii iniţiali să fi vândut de două ori terenurile în cauză, atât societăţilor agricole care au accesat fonduri europene, cât şi etnicilor ucrainieni care sunt în prezent în greva foamei.