[AUDIO] Crescătorii cărăşeni de ovine şi caprine mai pot depune cereri de subvenţionare

ovine si caprineTermenul pentru depunerea cererilor de subvenţionare la specia ovine şi caprine din zonele defavorizate a fost prelungit. Iniţial a fost stabilită ca dată finală 15 noiembrie, până la care 706 fermieri cărăşeni şi-au depus solicitările. Aceştia deţin în total 84.799 de capete, din care 81.884 sunt ovine, iar caprine 2.915 capete.

Potrivit modificării aduse Hotărârii de Guvern 786/2013, privind această schemă de ajutor specific ce se acordă producătorilor de lapte şi carne la specia ovine şi caprine din zonele defavorizate, s-a mai stabilit o perioadă în care fermerii pot să îşi depună cereri pentru aceste beneficii băneşti. Aceasta este cuprinsă între 25 noiembrie şi 13 decembrie. Până acum în acest nou interval de timp au mai fost depuse încă patru cereri, pentru un număr de 326 de capete.

Plata ajutorului financiar pentru anul 2013 va fi alocată după aprobarea prin hotărâre de Guvern, aprobare care va fi dată în anul 2014, a precizat purtătorul de cuvânt al APIA Caraş-Severin, Cristina Bodnariuc:

Cele mai citite

Related Articles