[FOTO] În această seară, de la ora 22,15, invitatul Radio România Reșița este îndrăgitul cântăreţ de muzică folk, Emeric Imre

Este vărsător, este clujean, este părinte, dar… nu este Florin Piersic.

În această seară de la ora 22,15 invitatul emisiunii Boema, Radio România Reșița, este îndrăgitul cântăreţ de muzică folk, Emeric Imre.

 “Cultura ar trebui să fie un Dar dat de artişti ca mesageri ai Lui Dumnezeu”, mărturisește invitatul emisiunii Boema, Radio România Reșița, Emeric Imre.

 Chitaristul, muzicianul, interpretul și compozitorul român Emeric Imre s-a născut pe 30 ianuarie 1965, în Cluj. La îndemnul tătălui său s-a îndreptat spre muzică începând să studieze vioara din clasa I. Familia mai avea trei fete, iar Emeric este mezinul și răsfățatul tuturor. Mare iubitor de fotbal, practică fotbalul timp de nouă ani. Părăsirea carierei sportive este unul din regretele care îl apăsă uneori. De multe ori la antrenamente Emeric se ducea cu vioara sub braț.Una din satisfacțiile artistului Emeric Imre e faptul că „există o tânără generație care mai are nevoie de muzica folk”, cântărețul se simte împlinit prin spectacolele și concertele pe care le susține în toată țara, dar în același timp, unele schimbări din peisajul muzical îi provoacă tristețe:

„Sunt trist că totuși schimbarea și existența multor posturi de radio aduc și mult surogat, cu genuri care au creat o industrie, nu tocmai bazată pe respectul față de muzică, ci mai degrabă pe plagiat, playback, lipsă de talent și crearea unor staruri, care în mare parte nu au nimic comun cu arta”.

Dar mai multe despre viaţa sa artistică, în această seară o să aflaţi chiar de la artist.

“Cultura ar trebui să fie un Dar dat de artişti ca mesageri ai Lui Dumnezeu” mărturiseşte Emeric Imre, în exclusivitate pentru Radio România Reşiţa.

Ne întâlnim cu invitatul nostru  pe  frecvenţele 105.6 FM şi 91,9 FM – 92,8 FM pentru ascultătorii din Clisura Dunării,  sau pe radioresita.ro, ori pe telefon, indiferent că este fix sau mobil, sunând la numărul 031.504.04.34, apel cu tarif normal, puteţi asculta oricând şi de oriunde Radio Reşiţa.

Anca Bica Bălălău