Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă!

Poliţiştii rutieri vor acţiona astăzi cu efective mărite pe principalele artere din Caraş-Severin, în cadrul proiectului Educaţie rutieră – educaţie pentru viaţă.

Se urmăreşte disciplinarea participanţilor la traficul rutier, dar şi informarea acestora cu privire la respectarea normelor rutiere pentru prevenirea implicării lor în accidente. O atenţie deosebită va fi acordată elevilor, spune şeful Biroului rutier din Reşiţa, Marius Atănăsoaie.

„Avem planificate mai multe şedinţe, la şcoli diferite, unde vom avea discuţii libere cu elevii. Le vor arăta şi câteva clipuri în care pot vedea ce se întâmplă în cazul în care nu porţi centura de siguranță, în cazul în care nu te asiguri când traversezi strada sau dacă o traversezi în fugă, chiar şi pe trecerea de pietoni”.

Poliţiştii reşiţeni recunosc că au fost probleme cu elevii mai mari care nu au mai aşteptat să obţină permisul de conducere. „Zilele trecute a fost un accident rutier provocat de un tânăr de 17 ani, care a urcat la volan, deşi nu avea permis. În plus, se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice. El a plonjat cu maşina în albia unui râu”, a mai spus Atănăsoaie. Educaţia rutieră ar trebui inclusă în programa şcolară, a conchis poliţistul de la rutieră.

Activităţile de astăzi sunt incluse în Săptămâna prevenirii criminalităţii!

(Sebastian Dragomir)