Stingem lumina pentru a marca astăzi “Ora Pământului”

După zece ani de manifestări, Ora Pământului (Earth Hour) se marchează, astăzi, în intervalul 20.30 – 21.30, fiind cea mai mare manifestare voluntară de mediu din istoria omenirii.

În fiecare an, în ultima sâmbătă din luna martie, milioane de oameni, instituţii şi companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se evenimentului Earth Hour, care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică faţă de problema dioxidului de carbon emis în atmosferã la producerea energiei electrice.

În 2017, mesajul şi îndemnul Fondului mondial pentru natură pentru comunitatea Earth Hour din România este “Dăruieşte naturii energia ta”, invitând românii să stingă luminile în case şi să petreacă o oră în aer liber, fie participând la o tură cu bicicleta sau la o simplă plimbare simbolică prin oraş, împreună cu prietenii, vecinii, familia sau colegii. În loc să consume energie, să dãruiască, astfel, propria energie, investind-o în protejarea naturii.

Ora Pământului se sărbătoreşte în România din anul 2009, continuând tradiţia stingerii luminilor în mod simbolic. Numeroase instituţii publice şi private din toată ţara participă la evenimentul Ora Pământului. În Bucureşti, Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Camera Deputaţilor, Statuia Aviatorilor, Palatul Victoria şi sediul Primăriei Municipiului Bucureşti se numără printre instituţiile şi monumentele al căror iluminat festiv va fi întrerupt astăzi în intervalul 20.30 — 21.30, de Ora Pãmântului.

Daiana Roşca

 

Cele mai citite

Related Articles