Drumurile noastre toate, se vor asfalta… odată: Până atunci localnicii pavează gropile cu flori

Drumurile judeţene din Caraş-Severin, lăsate de izbelişte de autorităţi, stârnesc furia localnicilor.

Aproximativ 50 de șoferi au protestat, sâmbătă, în Caraș-Severin, în semn de nemulțumire față de starea proastă a DJ 571, care leagă DN 57 de Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa. Astfel, ei au străbătut cei 17 kilometri de şosea cu steaguri tricolore în geamuri şi claxonând în semn de protest, iar în final au sădit flori în gropile din asfalt, a transmis pentru Radio Reşiţa Pavel Corcan, unul dintre localnici.

Urmare protestelor de stradă ne-am adresat administratorului drumului, adică Consiliului judeţean, iar şeful serviciului comunicare, Camelia Basarabă a declarat:

Urmare a solicitarii de a emite un punct de vedere cu privire la situatia DJ 571 Sasca Montanta – DN 57 (Ciuchici) vă facem cunoscut faptul că în anul 2016 Direcția de Administrare a Domeniului Public și Privat Caraș-Severin a contractat, în limita fondurilor disponibile, lucrări de întreținere prin plombare cu mixtură asfaltică pe o suprafață de 1000 mp, lucrări executate și recepționate in decembrie 2016. Am mai fost contractate lucrări de reparații cu stropiri succesive pe o suprafață de 1000 mp, lucrări care nu au fost executate ca urmare a instalării sezonului rece. După 15 martie, cand condițiile meteorologie o vor permite, se vor relua lucrările suspendate.”

Amintim că, din acest sfârşit de săptămână pentru doi ani consecutiv, Consiliul judeţean Caraş-Severin a instituit o restricţie de circulaţie a vehiculelor cu masa maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe tronsoanele de drum care duc spre Semenic, Muntele Mic, Dognecea, Cheile Nerei şi Transalpina Banatului. (Hardy Cvoica)

Foto: arhiva

De același autor

Related Articles