[AUDIO] Profesorii cărăşeni strâng semnături pentru declanşarea grevei

greva generala in invatamantCadrele didactice şi cele nedidactice din Caraş-Severin strâng semnături pentru declanşarea grevei generale. Aceştia au mai multe solicitări printre care modificarea legii educaţiei, respectarea legii în ceea ce priveşte alocare a şase procente din Produsul Intern Brut şi modificarea legii salarizării, a precizat Mariana Zvarici, preşedintele sindicatului de învăţământ preuniversitar din Caraş-Severin. Aceasta a mai specificat că în urma referendumului trimis în judeţ, jumătate din numărul cadrelor didactice au fost contabilizate, iar dintre acestea peste 80% au aprobat declanşarea oricăror forme de protest, incluzând şi greva generală.

Mariana Zvarici, preşedintele sindicatului de învăţământ preuniversitar din Caraş-Severin şi vicepreşedinte la nivel naţional a federaţiei sindicatelor din educaţie “Spiru Haret”:

Pe 17 decembrie se va decide ce formă de protest vor declanşa profesorii, a precizat profesor Sasu Ilie Liviu, liderul de sindicat, al învăţământului preuniversitar din Caraş-Severin, la şcoala gimnazială numărul 9 din Reşiţa:

Cele mai citite

Related Articles