pontaPremierul chinez Li Keqiang soseşte la Bucureşti, unde are programată astăzi o întâlnire cu primul-ministru Victor Ponta. Întâlnirea prefaţează Forumul economic şi comercial China – Europa Centrală şi de Est, care începe mâine şi care îi reuneşte în Capitală pe premierul chinez, pe omologii săi din 16 ţări central şi est-europene şi aproape o mie de oameni de afaceri şi şefi de companii importante chineze şi europene.
Se vor negocia şi încheia contracte în cinci domenii majore: energie, calculatoare, infrastructură, turism şi cultură. Vor fi finalizate şi discuţiile începute în iulie, la Beijing, cu ocazia vizitei oficiale a premierului Victor Ponta.
„Vor fi semnate un număr important de memorandumuri şi aocrduri privind declaraţia politică, scrisori de intenţie în domeniul energiei, în domeniul sanitar-veterinar, în domeniul colaborării culturale şi o serie de contracte comerciale”, a spus premierul.
Este o reuniune politică la cel mai înalt nivel, iar pentru Guvernul României, în calitate de organizator, este o oportunitate pentru a dezvolta atât relaţiile cu China, cât şi relaţiile regionale.
Premierul Victor Ponta a dat asigurări că obiectivele reuniunii se adaugă relaţiei şi parteneriatului Uniunea Europeană – China.