Targul Gaudeamus

Ediţia a 20-a Târgului de Carte Gaudeamus- carte de învățătură, organizat la Pavilionul Central Romexpo din Bucureşti, a cuprins sâmbătă, o serie de lansări şi prezentări de carte, dar si cea de-a 11-a ediţie a concursului de lectură Mircea Nedelciu.
Printre cei care au lansat şi prezentat cărţi de învăţătură îi amintim pe Gabriel Liiceanu, Horia Roman Patapievici, Daniel Cristea Enache, Eugen Negrici, Ioana Pârvulescu, Alex Ştefănescu.
La cea de-a 11 ediţie a Concursului de lectură Mircea Nedelciu, unul dintre principalii iniţiatori ai Târgului Gaudeamus, au participat optBianca Trandafir tineri din ţară, elevi în clasa a 12-a. Bianca Trandafir din Reşiţa (foto dreapta), a fost apreciată de juriu, dar nu s-a numărat printre primii trei laureaţi. Aceştia au fost Daniel Chiş din Constanţa, Alexandru Ciprian Bodog din Timişoara şi Marina Ifrim din Iaşi. Ediţia din acest an a Târgului Gaudeamus are eleganţa invitaţilor din ţările nordice, Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia şi Suedia, care pun semnul egal de educaţie alternativă prin literatură.

Prezentă la ampla manifestare culturală, organizată de Radio România, Ada Botezan de la Radio România Reșița a sintetizat: