Turiştii se întorc acasă. Atenţie, se aglomerează drumurile!

90

Unităţile de cazare din staţiunile montane din Caraş-Severin au funcţionat în ultimele zile la capacitate maximă. Majoritatea turiştilor se întorc astăzi acasă pentru că mâine se reia programul normal de lucru.

Potrivit reprezentanților pensiunilor din Semenic, Văliug și Muntele Mic, aproape toate locurile de cazare au fost ocupate înainte și după Anul Nou. Au fost 4 zile pline că zăpadă, soare, bucate alese şi muzică… ca de Revelion. Din această după-amiază, însă, staţiunile încep să se golească şi se aglomerează drumurile de acces. Poliţia rutieră avertizează că va fi la datorie pentru fluidizarea traficului, dar şi pentru a-i depista pe cei care conduc băuţi. Comisarul şef Decebal Davidoiu explică:

„Precizăm că mai multe echipaje de la poliţia rutieră sunt prezente pe principalele drumuri din judeţ, pentru fluidizarea traficului rutier şi pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Pentru prevenirea producerii accidentelor rutiere grave, conducătorii auto trebuie să circule cu prudenţă sporită, să adapteze viteza de deplasare la starea carosabilului şi vizibilitate, să păstreze distanţa în mers între autovehicule pentru a putea efectua orice manevră în condiţii de siguranţă şi să utilizeze centurile de siguranţă”.

Cele mai aglomerate artere din Caraş-Severin vor fi în această după-amiază, DN 6 şi DN 58B.

(Sebastian Dragomir)