[FOTO] Colectarea selectivă a deşeurilor bate pasul pe loc în Caraş-Severin

Legea impune operatorilor, încă de acum doi ani, să implementeze colectarea selectivă, dar acest lucru nu s-a întâmplat. De un an, au la dispoziţie şi containerele achiziţionate de Consiliul Judeţean, dar tot degeaba, spune Victor Naidan, managerul proiectului Sistem integrat de managenet al deşeurilor:

„Acesta este un lucru care trebuia să se întâmple încă de acum doi ani, însă, absolut toţi operatorii care încasează în momentul acesta taxe de la populaţie ar fi trebuit să implementeze colectarea selectivă. De un an, au la dispoziţie, prin autorităţile publice locale, containerele pe care le-am achiziţionat pentru această activitate. Desigur că noii operatori de colectare vor fi obligaţi să facă acest lucru şi sperăm că atunci şi celelalte organisme ale statului să devină mai exigente şi să determine ca lucrurile să intre în zona de normalitate. Containere de colectare selectivă sunt în toate localităţile judeţului”.

 

Potrivit legii votate de parlamentari în 2014, „autorităţile locale au obligaţia să implementeze un sistem de colectare separată a deşeurilor cel puţin pentru: hârtie, mase plastice, metale şi sticlă. La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale, transportul deşeurilor colectate separat se face numai de către operatori licenţiaţi care au contracte de delegare încheiate cu autorităţile sau au hotărâre de dare în administrare a acestei activităţi”.

Victor Naidan speră ca în 2017 autorităţile statului să fie mai exigente şi să determine ca lucrurile să intre în zona de normalitate.

(Sebastian Dragomir)