[FOTO-AUDIO] Colectarea selectivă a deşeurilor mai are de aşteptat în Caraş-Severin

118

Sistemul integrat de managenet al deşeurilor este un proiect care nu poate fi implementat. Deocamdată. Toate obiectivele din acest amplu sistem, gestionat de Consiliul Judeţean Caraş-Severin au lucrări întârziate cu aproape doi ani. Antreprenorii sunt depăşiţi de valoarea investiției, nu și-au onorat contractele sau nu au fost interesați să participe la licitații. Victor Naidan, managerul de proiect este sceptic din toate punctele de vedere şi pe bună dreptate:

„La Centrul de management integrat al deşeurilor s-au achiziţionat toate utilajele, se fac teste, dar există şanse ca acestea să nu fie concludente pentru că nu simulează întregul flux tehnologic. Probleme sunt şi la cele 3 staţii de transfer, de la Pojejena, Bozovici şi Oţelu Roşu. Ele nu pot fi recepţionate decât la pachet, iar din cauza unei alunecări de teren, lucrările nu sunt încheiate. În ceea ce priveşte construcţia drumurilor de acces la aceste obiective, situaţia este dramatică. Au fost până acum 4 licitaţii, dar nu s-a putut adjudeca constructorul. În condiţiile în care, Consiliul Judeţean este dispus să plătească 7 milioane de lei pentru 7 kilometri. Urmează să aibă loc şi cea de-a 5 licitaţie”.

Întregul proiect este dat peste cap, dar teoretic el poate fi implemenat în aprilie 2017, dacă constructorii îşi respectă clauzele contractuale, a mai spus Victor Naidan, astăzi, într-o conferinţă de presă.

(Sebastian Dragomir)