Judeţul Caraş-Severin se află sub cod galben de ninsori, până mâine, la ora 10.00. Ninge neîntrerupt de la ora 5.00 azi-dimineaţă, iar drumarii par să fi fost luaţi din nou prin surprindere.

Drumurile din Caraş-Severin sunt acoperite la această oră cu zăpadă, dar utilajele firmelor de dezăpezire acţionează continuu. Conducătorii auto sunt sfătuiţi să consulte prognoza şi avertizările meteo înainte de a porni la drum.

Un incident neplăcut s-a semnalat azi-nopate, când, în ciuda viscolului, un şofer şi pasagerii din maşină au hotărât să coboare de pe Semenic şi au rămas înzăpeziţi, fiind necesară intervenţia utilajelor specializate pentru a-i debloca. Drumul spre Semenic este la această oră deschis, ca şi cel spre Muntele Mic şi la această oră se intervine pe drumul spre Vermeş. S-au semnalat şi incidente în trafic, respectiv pe drumul spre Lupac două tiruri au alunecat şi au intrat în şanţ. Acestea însă au fost tractate, iar circulaţia se desfăşoară normal.

Şoferii sunt sfătuiţi să fie echipaţi pentru iarnă şi să circule cu prudenţă. Numărul Comandamentului de iarnă la care se pot semnala problemele din trafic este 0255.213.212.

Poliţia Română vă recomandă să circulaţi cu viteză adaptată la starea carosabilului şi să măriţi distanţa în mers, dacă acesta este acoperit de zăpadă, gheață sau polei. Șeful Serviciului Rutier Caraș-Severin, comisar şef Decebal Davidoiu, oferă câteva sfaturi şoferilor:

Vă reamintim că anvelopele de iarnă sunt obligatorii pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.