Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, se declară surprins de refuzul preşedintelui Klaus Iohannis de a o nominaliza pe Sevil Shhaideh în funcţia de premier, decizie pe care o consideră inexplicabilă.

El spune că Iohannis vrea să declanşeze o criză politică. Liderul social-democrat a anunţat că până mâine seară se va lua o decizie – împreună cu partenerii de la ALDE – cu privire la demersurile pe care urmează să le facă.

Liviu Dragnea consideră necesară şi formarea unei comisii care să analizeze dacă gestul preşedintelui este constituţional şi atrage atenţia că nu va avea nicio ezitare să înceapă procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis, dacă acest lucru se va dovedi a fi în interesul României, scrie www.romania-actualitati.ro.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că preşedintele Iohannis i-a spus – la întrevederea particulară la care a participat împreună cu co-preşedintele ALDE Daniel Constantin, cu două zile înainte de orice propunere de premier – că va face tot ce-i stă în putinţă pentru a nu nominaliza un prim ministru de la PSD.