Bilanţ de Crăciun în Caraş-Severin: şoferi băuţi și amenzi de peste 30.000 de lei

Poliţiştii cărăşeni au fost la datorie în zilele de Crăciun. S-au constat mai multe nereguli, dar situaţia infracţională a rămas sub control, spune purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, Cecilia Dăneţ:

„Polițiștii au intervenit la 116 evenimente dintre care 91 au fost semnalate prin apelul unic de urgență 112. Au fost sesizate 25 de infracțiuni și au fost aplicate 148 de contravenții în valoare de 30.725 de lei. Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente. Au fost reținute 13 permise de conducere pentru abateri la regimul rutier. Un bărbat de 29 de ani, pe numele căruia autorităţile franceze au emis un mandat european de arestare pentru comiterea comiterea infracțiunii de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane, a fost depistat de poliţiştii din Oravița”.

Reprezentantul Poliţiei a vorbit şi despre două accidente rutiere, soldate cu victime:

„La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 04.10, polițiștii din Oțelu Roșu au fost sesizați despre un accident ce a avut loc între localitățile Glimboca și Obreja. Un bărbat de 24 de ani, din Glimboca, a condus un autoturism pe D.N.68, dinspre Caransebeș spre Hațeg iar la km 13+200m, în afara localității Glimboca, acesta nu ar fi adaptat viteza la condițiile de drum, a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a direcției de deplasare, după care a intrat în coliziune cu un cap de pod. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unui pasager care a fost transportat la spitalul din Caransebeș pentru îngrijiri medicale.

La data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 06.15, un bărbat de 39 de ani, din Gorj, a condus un autoturism pe D.N.6, din direcția Caransebeș spre Orșova. La km 388+840m, în afara localității Mehadia, acesta a pierdut controlul autoturismului, a pătruns pe contrasens intrând în coliziune cu un zid de sprijin și ulterior cu un autoturism care circula regulamentar din sens opus. În urma accidentului a rezultat rănirea gravă a unei persoane care a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale”.

Tot în această perioadă, în centrul civic din Reşiţa au patrulat poliţiştii de la Serviciul de Acţiuni Speciale pentru a asigura ordinea publică şi pentru a preîntâmpina producerea de evenimente nedorite.

(Sebastian Dragomir)