Crăciunul este şi sărbătoarea lor. În Mociur trăiesc multe familii nevoiaşe care din puţinul lor au împodobit un brad pentru copii

304

Crăciunul nu este o sărbătoare plină de liniște și căldură pentru toată lumea, dar este pentru toţi un motiv de bucurie. Săraci sau bogaţi fiecare sărbătoresc Naşterea Domnului. În cartierul reşiţean Mociur trăiesc multe familii nevoiaşe, din puţinul lor au împodobit un brad pentru copii, unii câte 8 la număr într-o familie. Moş Crăciun a trecut şi pe la ei:

“Mie mi-a adus Moşul dulciuri şi nişte haine. Aveam nevoie de o geacă şi pantaloni. Eu îmi petrec Crăciunul alături de cei 7 fraţi ai mei şi alături de mama. Mai mergem în colindat şi la biserică. Acolo mai primim câte ceva. De la cantina primim mâncare, de data aceasta am primit şi prăjitură”, a spus Robi.

“Sunt Gabriela şi am 5 fete. Petrecem Crăciunul acasă, toate. Tatăl lor nu mai este cu noi. E greu să ne descurcăm, dar o facem din alocaţiile lor. Căutăm lemne pentru căldură. Dormim toate într-un pat”, ne-a spus una dintre mamele din Mociur.

În Mociur există familii, care trăiesc fără căldură, fără grupuri sanitare şi câte 10 persoane într-o încăpere de câțiva membri pătrați. Mâncare au primit din mila semenilor. La cantina socială a Fundației Humanitas Pro deo din Reşiţa le-au fost preparate bucate pentru toate aceste zile de sărbătoare. Le-au luat acasă, pentru a avea ce pune pe masa de Crăciun.

Lucruri simple pentru oameni simpli, care acum în prag de sărbători au primit din partea semenilor, diferite cadouri, dar mai ales alimente.

Cristina Corocan