O, brad frumos: natural sau artificial?

201

Bradul de Crăciun: natural sau artificial? Este una dintre dilemele cu care ne confruntăm în fiecare an, în această perioadă. Alegem un brad sută la sută natural sau optăm pentru cel artificial. Părerile sunt împărţite, fiecare brad având avantajele şi dezavantajele lui. O opţiune, pentru reşiţeni, se pare că este bradul la ghiveci:

“De fiecare dată am cumpărat brad natural, cu atât mai mult cu cât locuiesc la casă. Şi copiii mei la fel aşa că anul acesta am făcut o alegere nouă: bradul natural la ghivechi. Nu a fost nici foarte scump şi mă gândesc că anul viitor îl voi pune în grădină. La Crăciunul viitor îl vom împodobi acolo, dacă se va prinde. În anii precedenţi, brazii au ajuns la container pentru că nu aveam ce să facem cu ei”, a spus una dintre reşiţence.

Bradul natural are ca avantaj mireasma pe care o emană cetina, dar ce facem cu ei după ce s-au uscat? Cei artificiali pot fi coloraţi oricum  şi pot fi folosiţi mai multe sezoane. Bradul natural la ghiveci poate fi o opţiune mai ales pentru cei care locuiesc la casă.

Ca orice lucru natural, plin de viaţă, si brazii naturali sunt perisabili. In această situaţie cei artificiali au de câştigat şi pot fi folositi ani la rând. In plus, dacă vei alege un brad hand-made vei scapa de înţepăturile acelor sale, de cele mai multe ori cîzute pe covor sau podea.

Cristina Corocan