2016 a fost unul excepţional pentru Camera de Comerţ Timiş

95

Cea mai mare realizare din acest an a Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş a fost deschiderea Biroului Unic. Această premieră în sistemul cameral românesc reprezintă o interfață între comunitatea de afaceri și instituțiile statului, spune directorul CCIAT, Florica Chiriţă. Ea a afirmat în şedinţa de bilanţ, de ieri, că acum se doreşte extinderea activităţii, în aşa fel încât prin intermediul unor astfel de structuri să se poată elibera şi avizele necesare, nu doar să fie obţinute informaţii şi formulare.

Pentru acest proiect, Instituţia camerală timişeană a fost felicitată şi de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

„Felicit Camera de Comerț Timiș pentru reușită, este un exemplu de colaborare între o cameră de comerț și autoritățile statului, este un exemplu care poate fi extrapolat la nivel național. Sper că acest model implementat în Timișoara să fie preluat peste tot în țară, inclusiv de Camera de Comerț a României. Încet, prin ceea ce facem la nivel național, cât și local, o să demonstrăm că acest sistem cameral este un partener al guvernelor, al autorităților locale”.

Pe lângă deschiderea Biroului Unic, în acest an au fost organizate alte zeci de acţiuni în beneficiul firmelor din Timiş, a mai spus directorul general al CCIAT, Florica Chiriţă.

„Am avut nouă seminarii, 1.300 de firme, 11 misiuni economice, două parteneriate mari, contracte încheiate ca urmare a acestor parteneriate, de asemenea după fiecare vizită a ambasadorilor la noi în judeţ, au fost rezultate concrete, nu au fost numai vizite protocolare. Fiecare departament al CCIAT a avut realizări mari, mă refer la proiecte ce au fost scrise pentru anul 2017. Mai exact, în acest an au fost scrise 11 proiecte dintre care şapte proiecte au trecut de partea de faza de evaluare şi o să împlementăm în primul trimiestru deja, trei proiecte”.

În acest an, Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Timiş a valorificat în mod eficient și profesionist Centrul Regional de Afaceri. Acolo au fost organizate 292 de evenimente, la care au participat 90.800 de persoane.

(Sebastian Dragomir)

Foto: opiniatimisoarei.ro